website ontwerp website bouwen Voorwoord
Kunstnagel page
Manicure page
Nail Art
Prijslijst
vera's art nail o-theek
Kado Tip page

Kunstnagels

Voorwoord

Kunstnagels

Manicure

Nail Art

Prijslijst

Home

Kunstnagels zijn er in verschillende soorten, in onze nagelstudio kunt u kiezen voor gel, acryl of fiberglass nagels.
Er zijn verschillende bewerkingen mogelijk, zoals naturel look, french manicure of design nagels.
Dit is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Gelnagels: Na plaatsing van de tip, gewenste vorm en lengte worden er verschillende laagjes gel aangebracht, na elk laagje worden de nagels uitgehard in een uv lamp.
Gel kan ook worden aangebracht op uw natuurlijke nagels, dit om deze extra te verstevigen, wat een glanzend en verzorgd resultaat heeft.

Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poedersysteem. Wanneer de acrylpoeder met "liquid" wordt samengevoegd ontstaat een chemische reactie met als gevolg een zachte substantie. Deze bolvormige brei wordt met een penseel op de nagel aangebracht. Binnen een aantal minuten wordt de acryl substantie hard. De acrylnagels zijn volledig uitgehard na ongeveer 48 uur. Het voordeel van acrylnagels boven gelnagels is dat u niet onder de UV lamp hoeft.
Over de vraag of acrylproducten wel of niet schadelijk zijn voor u gezondheid bestaan veel discussies.
Het onderstaande artikel geeft hiervan een korte indruk:

"Het was mijn trots, ik bedoel ik hield van mijn nagels" zei ze.
Maar dan, zoals miljoenen andere vrouwen, besloot ze kunstnagels te nemen. Een product dat beloofde langer, sterker en duurzamer te zijn dan haar natuurlijke nagels, nl.: acryl nagels.
Carol Webb bezocht een salon die een volledige set acrylnagels aanbood tegen een kortingsprijs.
Binnen twee dagen, zei ze, begon ze pijn te voelen, druk onder haar nagels en gevoelloosheid. Ze liet haar kunstnagels verwijderen, maar toen, tot haar schrik, werden haar nagels zwart en kwamen los van het nagelbed.
Webb was een van de vele vrouwen die een allergische reactie had gekregen op een lijm die door veel nagelstudio's wordt gebruikt als goedkoop alternatief voor een veiliger middel. Dit ondanks de officiƫle instanties, die al tientallen jaren waarschuwen voor het gebruik van dit goedkope acryl dat "een schadelijke en giftige substantie is, die nooit op een natuurlijke nagel gebruikt zou mogen worden."

Deze substantie, methyl methacrylate, ook bekend als MMA, is een goedkoop lijmmiddel die zorgt voor een sterke bevestiging en een snelle droging. Echter bij sommige vrouwen kan dit middel een allergische huidreacties veroorzaken op de plaats waar de kunstnagels de huid raakt. Bovendien kan het nagelbed onherstelbaar worden beschadigd. Volgens Dr. Shelley Sekula Rodriques een dermatoloog uit Texas, kan het middel in sommige gevallen zelfs een zenuwbeschadiging veroorzaken of een verergerde allergie.

Het Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration), waarschuwde reeds in 1974 voor de gevolgen van het gebruik van MMA, waarna veel nagelstudio's en fabrikanten overgingen op EMA (ethyl methacrylate), een veiliger maar veel duurder middel.

Nu, 6 jaar later, zijn Webb's nagels nog steeds korte stompjes die, volgens de arts, nooit meer zullen aangroeien. Webb schaamt zich voor haar nagels en durft ze aan niemand te tonen. Ze betreurt de dag dat zij besloot van de goedkope aanbieding van die nagelstudio gebruik te maken. "Als je goedkoop wilt, is dit het gevolg", zei ze "en ik had het nooit moeten laten doen."

Webb heeft de studio aangeklaagd, maar deze neemt geen enkele verantwoordelijkheid.


Onderzoek onder Amerikaanse nagelstudio's heeft aangetoond dat het middel MMA nog in veel gevallen gebruikt wordt. Op de vraag aan de nagelstudio eigenaars waarom men het middel nog gebruikt, gaf men in de meeste gevallen aan niets te weten van het gevaar van MMA m.b.t. acrylnagels. Vaak gaf men de schuld aan de leverancier. Maar bij controle van de leveranciers bleek in de flessen het middel MMA niet aanwezig. Het ligt dan ook voor de hand dat de nagelstudio's het middel op de zwarte markt hadden gekocht om zodoende kosten te besparen.

Keuringsinstanties adviseren nagelstudio's om alleen op EMA gebaseerde acryls te gebruiken.
(Bron ABCNews).

Nagelstudio vera's art nail o-theek neemt liever het zekere voor het onzekere, en daarom wordt er in onze nagelstudio niet meer met acryl gewerkt. De afkomst van acrylproducten is niet altijd even duidelijk vast te stellen en daarom kiezen wij liever voor zekerheid.
Uw gezondheid staat voorop en is niet in geld uit te drukken… In onze nagelstudio word daarom alleen met gelproducten gewerkt.
Deze zijn wat duurder dan acrylproducten maar in dit geval kan "goedkoop duurkoop"…zijn